3 Nisan 2013 Çarşamba

'Yüz Şeklimize Göre Gözlük Modelleri'

Yaz günleri malumumuz yaklaşıyor. Havaların bir yağışlı bir güneşli olduğu günlerdeyiz. Peki yaz günlerinin vazgeçilmez aksesuarı tabii ki de nedir ? Güneş gözlüğü ! Ama biliyoruz ki her gözlük bize yakışmıyor. Bu benim de zamanında baya çilesini çektiğim bir konu açıkcası. Takıyoruz gözlüğü ve bir şekilde bişeyler doğru gözükmüyor. Bunun nedeni aslında yüz şeklimize göre göre gözlük modeli seçmememizden kaynaklanıyor. O zaman ben ne yapıyorum ? Sizinle hangi yüz şekline hangi modelin uyumlu olduğunu paylaşıyorum.
As we all know summer is coming. We are in the days that sometimes rainy sometimes sunny. So what's the accessory that we're never gonna give up in summer days ? Ofcourse sun glasses ! But we know that not every glasses look good on us. Honestly that's something I've worried about for years. We put it on and suddenly It doesn't look good. It's actually because we don't choose glasses that is appropriate for our face shape. Then what am I  doing ? I'm sharing which glasses is appropriate for which face shape.

Oval Yüzler ; Oval yüzlü kişiler daha geniş bir yelpazeden seçiyor gözlüklerini. Bu yüz şekline sahip kişilere büyük camlı ve gözlük köprüsünün girintili modeller uyumludur. Dikdörtgen şeklinde çerçeveler, ince veya çerçevesiz modeller tercih edilebilir.
Oval Faces ; Oval faced people is picking their glasses from a very wide pallet. Big glasses are appropriate for this face shape.Rectangular and thin glasses can be used.



Yuvarlak Yüzler ; yuvarlak yüzler genellikle geniş yanaklı kişilerdir. Çokta belirgin kemik yapıları yoktur. Yuvarlak yüzlü insanların tercih etmemesi gereken gözlük biçimi yine yuvarlak modellerdir. Yüze biraz daha uzunluk katması ve zayıf görünmesini sağlamak için köşeleri çokta belli olmayan dikdörtgen modelleri tercih etmekte yarar vardır.
Round Face ; Round faced people has usually wide cheeks. They don't have a very strong bone structure. Round faced people shouldn't prefer round glasses.  To make their faces look longer, they should prefer rectangular shapes.



Kare Yüzler ; Kare yüzlü kişilerde çene kemikleri çok belirgindir ve yüzü çerçeveleyen saç çizgisi ile adeta kare bir görünüm oluşturur. Bu tipte yüz hatlarını bir nebze yumuşatmak için  yuvarlak modellerin kullanılmasında yarar vardır.
Square Faces ; Square faces have very strong bone structure and their hairline shows a square look.




Uzun Yüzler ; Uzun yüzlü kişilerde elmacık kemikler uzun ve düzgündür. Bu nedenle uzun yüzlü kişilerde uzunluk yerine hacim katacak gözlükler seçilmelidir. Yuvarlak hatlara sahip ve büyükçe çerçeveler tercih edilebilecek gözlükler arasındadır.
Long Faces ; Long faced people have long, shapely cheek bones. Therefore long faced people should prefer glasses that will add a little volume to the face instead of length. Round glasses are appropriate for this faces.



Üçgen Yüzler ; Üçgen yüzlerin dar çeneleri ve yüksek elmacık kemikleri vardır. Bu tipte en yanlış seçim kalın ve sert hatlı gözlüklerdir. Kedi gözlükler, oval veya çerçevesiz gözlükler tercih edilebilir. Üst kısmı daha geniş, alt kısmı daha dar gözlükler bu tipe çok yakışır.
Triangel Faces ; Triangle faces have narrow chins and high cheek bones. The biggest mistake for this kind of faces are thick and hard-lined glasses. Cat eye shape and oval shape are good for this shape.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder