16 Nisan 2013 Salı

'Face Shape & Beard Style'

Vücut tipine en iyi oturan pantolon gibi yüz şekline de en iyi oturan sakal modelleri vardır. Sakal modelimizi değiştirerek en sevdiğimiz özelliğimizi öne çıkarabilir en sevmediğimiz özelliğide en aza indirgeyebiliriz. Ünlüler tabii ki bu konuda profesyonel yardım alıyorlar. Fakat bence o kadarda ciddiyet gerektiren bir konu değil. Belirteceğim küçük tüyolar ile bir adım ileri gitmek mümkün. O zaman şimdi hem yüz şeklimizi inceleyelim hem de sakal tavsiyesinde bulunalım.
Like Jeans that fits yours body, there are beards that fits your face shape as well. You can make your favorite feature more noticable or you can make your least favorite feature less noticable by changing your beard. Ofcourse celebs get professional help for that. But I think It's not a that serious thing. It's really possible to take it a step forward with the tricks that I'm gonna tell you. Then let's focus on our face shapes and give some advices.
                                        'Yüz Şekli : Kare : David Beckham'
                                    'Face Shape: Square : David Beckham'

Kare şekilli yüzü olan erkekler, yüzlerini daha az kutu gibi ve narin gösterecek modeller tercih etmelilerdir. Bu yüz stili için David Beckham'ın tüm sakal çizgisini kaplayan sakal modeli idealdir. Ayrıca uygulaması gerçekten kolaydır. Sadece basit bir şekilde sakalınızı bir kaç hafta sakalınızı uzatın ve bir makas yardımıyla olabildiğinde kısa tutmaya çalışın. Eğer tamı tamına Beckham gibi pürüssüz sakal yapısına sahip olmak istiyorsanız bir berber'e gitmenizde fayda var. Sonrasında bu sakal biçiminin gerçekten çok az bakım gerektirdiğini ve korumak için kaliteli bir traş bıçağına ihtiyacınız olduğunu göreceksiniz.
Squared faced guys should prefer beard style that will their faces look less like a box and slim. David Beckham's beard style that covers all his beard line is ideal for this face shape. Also It's really easy to apply. Simply you're gonna grow your beard for a few weeks and with a scissors keep it shorter as much as you can. If you want to have a perfect beard line, you should go to your hairdresser. After that you're gonna see it needs very little care and to protect that you're gonna need a good quality razor.


                                        'Yüz Şekli : Dikdörtgen : Tom Ford'
                                       'Face shape : Rectangle : Tom Ford'

Dikdörtgen ve uzunca yüzler daha narin ve köşeli olurlar. Eğer bu tip bir yüzünüz varsa yüzünüzü daha ovalmiş gibi bir görüntü verirken, boyunu da daha kısa gösterecek bir bıyıkla yüz şeklinizin özelliklerini dengeleyebilirsiniz. Mesela Tom Ford'un kısmen azalan saç çizgisi ile birlikte çok da uzun bir yüzü vardır. Belirli miktarda sakal bıraktığı için, yüzü daha az köşeli gözükür ve azalan saç çizgisi de daha az farkedilir. Yine de çok farkedilebilir bir yüzdür. Sizin açınızdan onun tarzınızı kopyalamak o kadarda kolay olmayacaktır. Basitçe birkaç hafta sakal uzatın ve daha temiz bir sakal için birkaç günde bir traş edin.
Rectangle faced guys usually be slim and angular. If you have this kind of face you can make it look more oval with a mustache. For  example, Tom ford has a quite long face with a reducing hairline. Because of he grows certain amount of beard, his face looks less angular and his reducing hairline gets less attention. However his face is quite a noticable face. For you, it's not gonna be easy to copy his style. Simply just grow your beard a few week and then for a cleaner beard, shave it once a few days.


                                      'Yüz Şekli : Yuvarlak : Kanye West'
                                                     'Face shape : Round : Kanye West'

Yuvarlak yüzlü kişiler kendilerini daha erkeksi gösterecek bir sakal traşına ihtiyaçları vardır. Bu nedenle uzun ve geniş favorilerden kaçınmaya bakın. Kanye West yuvarlak ve narin yüz hatlı ünlülere güzel bir örnektir. Akıllıca, favori kullanmaz. Ayrıca bir de ağzının yanlarından devam ederek çenesinde sakalı ile birleşen bir çene sakalı vardır. Kanye'nin stilinden ilham almak için ağız ve boyun kısmınızı traş ederken diğer kısımları olabildiğince uzatmaya çalışın. İstediğiniz uzunluğa eriştiğinizde Kanye gibi keskin hatlar bırakarak traş olun. Bu sizin yuvarlak yüzünüzü bir nebze de olsa uzun gösterecektir.
Round faced guys needs beard that will make them look more manly. For that reason, don't grow long and thick sideburns. Kanye West is a perfect example for round faced celebrities. Smartly, he doesn't grow sideburns. Also he has chin beard.To get inspration from Kanye's style,shave your neck, cheeks and grow other places as much as you can. When you get your perfect length, give it sharp lines like Kanye. This is gonna make your round face look a little longer.


                                         'Yüz Şekli : Üçgen : Ryan Gosling'
                                      'Face shape : Triangle : Ryan Gosling'

Üçgen yüz şeklindeki erkeklerin köşeli çeneleri vardır. Dolgun bir sakalla çene ve ağız kısmına dolgunluk katarak bu tip yüzleri daha erkeksi gösterir. Üçgen yüzlü erkeklere kesinlikle en iyi örnek Ryan Gosling'tir. Bu Oscar adayı aktörün hem yumuşak bir ağız yapısı hem de köşeli bir çenesi vardır. Eğer yüzünüz Ryan gibiyse, yüzünüzü yapısı itibariyle dolgunlaştırmak için bol kıllı, orta yoğunlukta bir bıyık bırakın. Bu stili hiç bir profesyonel yardıma ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ustura yardımıyla çenenizden azar azar keserken yanlarınızdaki ve favorilerinizdekileri çizgileri bırakarak birkaç ay sakal uzatmaktır.
Triangle faced guys have angular chins. A thick beard would make those faces look more manly. To triangle faced celebrities, Ryan Gosling is the perfect example. This oscar nominated actor has a soft looking mouth and angular chin. If you have a face shape like Ryan's, grow a lot of hairy beard and a medium length mustache to make it look more thicker. You can make it easily without a professional help. Only thing you have to do is shaving your chin often and growing your beard for a few months.


Sakallar çabuk uzarlar bu yüzden onlarla oynamaktan korkmayın. Sonuçta hoşlanmazsanız sakallarınız her zaman kesebilirsiniz ve sık sık sakal değiştirmek kendinizi değiştirmek adına yapabileceğiniz en fantastik şeylerden biridir.
Beards grow so fast,so don't be afraid to play with them. As result If you don't like it, you can always cut it off and finally changing your beard style is one of  the most fantastic things you can do for yourself.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder